مشکلات نرم افزار حسابداری
لیستی از مشکلات نرم افزارهای حسابداری که باید بدانید
نرم افزار حسابداری چیست؟
امروزه حسابداری یکی از ابزارهای کارآمدی به شمار میآید که برای عموم خدمات بسیاری را به ارمغان آورده است. با توجه به پیشرفت تکتولوژی و توسعه نرم افزارهای موجود در حسابداری ، شاهد خدمات گسترده در امور حسابداری هستیم.
نرم افزارهای حسابداری به عنوان قلب فرآیندهای امور مالی محسوب میشوند.
تنوع در این نوع نرم افزارها فراوان است همین طور چند نمونه نرم افزارهایی طراحی شدهاند که برای هر قشر مورد استفاده میباشد از قبیل بازرگانی، خدماتی ، پیمانکاری ، تولیدی و… از این نرم افزارهای حسابداری استفاده مینمایند.
کاربرد نرم افزار مالی و حسابداری
یکی از کاربردهایی که نرم افزارهای حسابداری دارند این است که میتوانید با ثبت تمامی لیست خرید و تعداد موجودی محصولات خود داخل نرم افزار حسابداری ، اطلاع از آخرین آمار محصولات خود داشته باشد. این مورد برای مشاغل بازاری و بازرگانی بسیار ضروری است که شما با نصب این نوع نرم افزارها میتوانید به آسانی از وضعیت کالای خود مطلع باشید.
دیگر کاربرد نرم افزار حسابداری ثبت و گزارشات پرداختیهای انجام شده میباشد که به صورت خودکار انجام میشود و به مسئول مربوطه تحویل خواهد داد.
حال اگر این نرم افزار را برای کسب کار خود تهیه نفرمایید مجبور هستید تمامی این کارها را به صورت دستی انجام دهید و با توجه به این امر شرایط برایتان دشوار خواهد شد حتی ممکن است این سختی کار بر روی فروش شما هم تاثیر گذار باشد.
مهم ترین مشکلات موجود در نرم افزارهای حسابداری
حال باید بدانید که نرم افزارهای حسابداری همیشه منظم در حال انجام نبوده است و اکثر این نرم افزارها نیازمند پشتیبانی قوی میباشد تا مشکلات آنها رفع شود.
افرادی که از این نرم افزارها استفاده میکنند باید این مشکلات احتمالی هم در نظر داشته باشند.
در ادامه برخی از مشکلات احتمالی و مهم که باعث دردسر برای شما خواهد شد بازگو میشود که باید برای رفع این گونه مشکلات به افراد مربوطه مراجعه کنید.
• مشکلات احتمالی در حین کار با نرم افزارهای مختلف حسابداری
برخی مواقع شاهد بروز مشکل در نرم افزارهای حسابداری هستیم که اقدامی نمیتوان در این بابت انجام داد به عنوان مثال لیستی از محصولات موجود در انبار را تهیه کرده و داخل سیستم ثبت میکنیم اما بعد از خروج و سپس ورود مجدد شاهد ثبت نشدن این اطلاعات باشیم ! برای حل این مشکلا بایستی همیشه با پشتیبانی نرم افزار در ارتباط باشیم تا از بروز مشکلهای احتمالی جلوگیری کنیم.
• هنگ کردن سیستم نرم افزار
این مورد یکی از بارز ترین مشکلات نرم افزارهای حسابداری به شمار میآید که در بیشتر نرم افزارها این مشکل وجود دارد. بعضی مواقع پیش میآید که در حین انجام کار با نرم افزار شاهد استپ کردن آن میشویم طوری که هنگ میکند و کارتان نیمه کاره باقی میماند.
پیشنهادی که میشود در انتخاب نرم افزار حسابداری تحقیقات بیشتری انجام دهید و بهترین نوع نرم افزار را برای خود تهیه نمایید.
• نبود قابلیت ارتقا و توسعه نرم افزار
هنگامی شما از نرم افزار حسابداری مدت طولانی استفادههای لازم را انجام داده اید و حال لازم به قابلیتهای بیشتر از ناحیه نرم افزار دارید؛ اگر این نرم افزار قابلیت ارتقا برای شما را داشته باشد به نفع کسب و کارتان خواهد بود در غیر این صورت شما کاری را پیش نبرده اید و دائما روی دور تکرار خواهید بود.
این امر پرستیژ کاری شما را کاهش خواهد داد. در هنگام خرید نرم افزار حسابداری حتما این مورد هم در نظر داشته باشید تا با مشکلات در آینده رو به رو نشوید. مزایای دیگر بروز رسانی نرم افزار حسابداری این است که همیشه این نرم افزارها رو به پیشرفت هستند و اگر ارتقا یابند سیستم های اتوماتیک آنها در بخش های مختلف دقیقتر عمل خواهند کرد.
• کاربری سخت و دشوار
یکی از مهم ترین مشکلات در نرم افزارهای حسابداری انجام کار با نرم افزارهای پیچیده است. اگر کار با نرم افزار حسابداری سخت باشد چنانچه حتی از بخشهای مختلف آن نامفهوم باشد ، مدیران و صاحبان کسب و کار دیگر تمایل به کار با این نرم افزارها را نخواهند داشت و به سمت حسابداری به روش سنتی رجوع خواهند برد.
پس قبل از خرید حتما با یک برنامه نویسی خبره در ارتباط باشید تا نرم افزارهای حسابداری که کار کردن با آنها آسان است را به شما معرفی کنند.
نرم افزار باید طوری طراحی شود تا در هنگام کار کردن با آن خستگی در پی نداشته باشد که این امر سبب توسعه کسب و کار خواهد شد.
نکته
در هنگام انتخاب نرم افزار حسابداری حتما باید به یک سری از نکات توجه فرمایید تا در آینده دچار مشکلات جزئی نشوید. این اشتباهات رایج در هنگام خرید بروز خواهد داد پس باید با دقت بیشتری به آنها بپردازید
نکات ضروری در استفاده از نرم افزار های حسابداری
این نکات و اشتباهات بسیار ضروی هستند و هر کدام مبحث خاص خود را دارند اما فقط در این مقاله با توجه به تجربه کار حسابداری و و برنامه نویسی نرم افزار به این نکات اشاره میشود که عبارت اند از:
عدم تشخیص نیاز نسبت به کار با نرم افزار
بررسی نکردن گردش کار
بررسی نکردن سیستم پشتیبانی
بررسی نکردن کیفیت طراحی با توجه به برنامه نویسیها انجام شده روی نرم افزار
مطابقت نداشتن با ویندوز و استانداردهای مجموعه
عدم بررسی کارایی لازم نسبت به نیازهای ما
اهمیت سیستم پشتیبانی در نرم افزارهای حسابداری
چه کسانی از نرم افزار حسابداری استفاده میکنند و چرا باید از سیستم پشتیبانی استفاده کنند؟
در حالت کلی سه گروه هستند که از نرم افزارهای حسابداری استفاده میکنند که عبارت اند از :
گروه کارخانه جات و ادارات (نرم افزار های انبار، تولید و…)، شرکتها (نرم افزار حسابداری شرکتی، crm، حقوق و دستمزد ) و کارگاهها و گروه فروشگاهها و مغازه داران (نرم افزارهای خرید و فروش، صورت مالی )و…. حال که دانستید چه کسانی از نرم افزار حسابداری استفاده میکنند باید بدانید که مشکلاتی هم در پی خواهند داشت که چند نمونه از آنها را بیان کردیم. در نهایت برای رفع تمامی این مشکلات باید به سراغ پشیبانی برویم. افرادی که این نرم افزارها را طراحی کرده اند همان کسانی هستند که اگر در آینده داخل نرم افزار با مشکلی رو به رو شدید میتوانید از آنها درخواست کمک بکنید. سیستم پشتیبانی علاوه بر رفع مشکلات نرم افزار حسابداری میتوانند بر روی سیستم شما هم نظارت داشته باشند تا اگر در آینده اطلاعات مهم و ضروری از بین برود این افراد توانایی به برگشتن آن اطلاعات را دارند و